16.08.2019 10:00

De 5: laatste thuisduels van PSV waarin het niet scoorde

Elke vrijdag om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. PSV weet vrijwel altijd te scoren in het eigen Philips Stadion, maar dat was afgelopen donderdagavond niet het geval. Een terugblik op de laatste vijf thuisduels van PSV waarin de ploeg het net niet wist te vinden.

1: PSV – FK Haugesund (0-0)
De ploeg van Mark van Bommel won een week geleden in de derde voorronde van de Europa League in Noorwegen met 0-1 door een treffer van Steven Bergwijn. De Noren moesten dus zien te scoren in het Philip Stadion om naar de play-offs te gaan, maar daar slaagde het niet in. Echter wist PSV zelf ook niet het net te vinden, ondanks dat het vijftien schoten richting doel loste: 0-0

2: PSV – Feyenoord (0-0)
Dat PSV niet scoorde in een thuiswedstrijd was voor het duel met FK Haugesund bijna een jaar geleden. Dat gebeurde in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Na reguliere speeltijd hadden beide clubs niet gescoord, waardoor het duel naar strafschoppen ging. Deze nam Feyenoord net iets beter. Namens PSV misten Jorrit Hendrix, José Angeliño en Pablo Rosario. 

3: PSV – FC Groningen (0-0)
De laatste club die PSV in eigen stadion in een Eredivisie-duel van scoren afhield, was FC Groningen. Echter vond de ploeg van Philip Cocu dat allemaal wel prima. PSV was immers een aantal weken daarvoor landskampioen geworden en speelde de laatste wedstrijden met de handrem erop. Zodoende kon Sergio Padt zijn doel schoon houden in Eindhoven: 0-0.

4: PSV – NK Osijek (0-1)
Gisteravond tegen FK Haugesund voorkwam PSV een blamage zoals het die in de zomer van 2017 beleefde. Waar het de Noorse laagvlieger niet lukte om PSV uit de voorrondes van de Europa League te kegelen, slaagde NK Osijek daar wel in. De Kroaten versloegen de Eindhovenaren in het eigen Philips Stadion met 0-1. Borna Barišić maakte toen vanaf de strafschopstip het enige doelpunt. Een week later kon PSV de schade herstellen, maar daar slaagde het niet in. Ook in Kroatië stapte de ploeg een 1-0 nederlaag van het veld. 

5: PSV – FC Groningen (0-0)
Net als eerder in deze lijst eindigde het duel PSV – FC Groningen in 2016 eveneens in een 0-0 gelijkspel, mede door een gemiste strafschop van Luuk de Jong. Bovendien had PSV het die periode sowieso bijzonder lastig, want in de twee thuiswedstrijden die volgden, kwam de ploeg eveneens niet tot scoren. Dat gebeurde in de poulefase van de Champions League tegen Atlético Madrid (0-0) en in het thuisduel met Feyenoord (0-1). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner