18.08.2019 08:01

Napoli verkoopt schrikbarend weinig seizoenkaarten

Er gaan dit seizoen maar weinig trouwe fans naar de kunsten kijken van onder meer Hirving Lozano, Dries Mertens, Amin Younes en Arkadiusz Milik. SSC Napoli verkocht maar negenduizend seizoenkaarten, op een capaciteit van zestigduizend plaatsen in het San Paolo.

Alleen voor de krakers in de Champions League en de Serie A krijgt Napoli het stadion nog goed gevuld. Vorig seizoen lag het dieptepunt op ongeveer veertienduizend toeschouwers tegen Sassuolo Calcio in de Serie A. Op de Europa League-ontmoeting met RB Leipzig kwamen nipt negenduizend fans af. Het is een probleem waar het clubbestuur zich bewust van is. Niet voor niets wil Napoli de capaciteit van het stadion met een derde verlagen, een vermindering van twintigduizend plaatsen.

Alle Italiaanse clubs hebben moeite om het stadion vol te krijgen, met Juventus als enige uitzondering, maar de hoeveelheid trouwe fans van een grote club als Napoli steekt schril af met de verkochte seizoenkaarten in andere stadions. Onder meer Parma Calcio 1913, Bologna FC, Cagliari Calcio, Udinese Calcio en US Lecce wisten meer seizoenkaarten aan de man te brengen. Nog niet alle clubs hebben het aantal verkochte seizoenkaarten gecommuniceerd, maar met de huidige stand van zaken staan er maar twee clubs onder Napoli.

Verkleining van het stadion
Bij een vermindering van de capaciteit volgt Napoli het voorbeeld van Juventus. De Oude Dame zetelde in het veel te grote Delle Alpi met plaats voor bijna zeventigduizend fans. In het nieuwe Allianz Stadium passen ongeveer veertigduizend toeschouwers, wat vrijwel altijd volledig uitverkocht is.

De excentrieke Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis deed vorig seizoen bij de UEFA het verzoek om de thuiswedstrijden in de Champions League in Bari te spelen. Hij wilde voor de duels met Paris Saint-Germain, Liverpool en Rode Ster Belgrado uit eigen zak duizend bussen betalen om de 250 kilometer lange reis voor de fans te bekostigen. Zover kwam het niet en er zaten respectievelijk 55.489, 37.057 en 44.470 fans in het eigen San Paolo voor de Champions League-groepsfase.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner