18.08.2019 20:41

Uitzonderlijk jonge basisopstellingen bij Heracles en PSV

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth en PSV-collega Mark van Bommel stuurden bij de onderlinge wedstrijd bijzonder jonge spelers op het veld. De basisopstelling van Heracles is zelfs de jongste uit de clubgeschiedenis.

Gemiddeld komen alle spelers op het veld niet boven de 23 jaar uit. De elf van Heracles zijn 22 jaar en 231 dagen oud en vormen daarmee de jongste basisopstelling die ooit voor de club speelden. De startende formatie van Van Bommel is met 22 jaar en 354 dagen iets ouder, maar was sinds 2014 niet meer zo jong.

Aan de zijde van Heracles haalt doelman Janis Blaswich het gemiddelde flink omhoog met zijn 28 lentes. Daar staan de basisplaatsen van de twintigjarigen Navajo Bakboord, Mats Knoester, Mauro Júnior en Lennart Czyborra wel weer tegenover.

Bij PSV heeft de dertigjarige Nick Viergever de meeste ervaring. De zeventienjarige Mohammed Ihattaren is de jongste speler op het veld. Van Bommel stelt voor de Eindhovenaren de jongste ploeg op sinds 17 december 2014, toen Feyenoord met 4-3 werd verslagen. De inmiddels 28-jarige Zoet stond toen ook al onder de lat.

De laatste opstelling van PSV die nipt jonger was:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner