20.08.2019 08:15

VIDEO: eerste competitietreffer Kadıoğlu voor Fenerbahçe

Ferdi Kadıoğlu maakte maandagavond namens Fenerbahçe eindelijk zijn debuut in de SüperLig. De aanvallende middenvelder, die in de zomer van 2018 overkwam van NEC Nijmegen, moest lang wachten op zijn kans, maar greep deze wel direct met beide handen aan. 

De zesvoudig international van Nederland onder 21 kwam in de openingsspeelronde van de Turkse competitie een klein kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Victor Moses. Fenerbahçe stond op dat moment 4-0 voor tegen Gazişehir Gaziantep FK en het was Kadıoğlu die twee minuten voor het eindsignaal de eindstand op het scorebord zette, op aangeven van Max Kruse. De Duitser maakte eveneens zijn debuut in de SüperLig en gaf direct twee assists. Fenerbahçe is nu de koploper, mede omdat Galatasaray, İstanbul Başakşehir F.K. en Beşiktaş allemaal verloren op speeldag één.

Vorig seizoen, destijds nog onder leiding van de reeds ontslagen Phillip Cocu, speelde Kadıoğlu dus geen enkele wedstrijd voor Fenerbahçe in de competitie. Wel kwam hij tot één invalbeurt in de Türkiye Kupasi (2-5 zege op Giresunspor in de vijfde ronde), waardoor het duel van maandagavond met Gazişehir Gaziantep FK niet zijn officiële debuut was. Kadıoğlu hoopt zich uiteraard vaker in het eerste elftal te laten zien, nadat hij in de voorbereiding op dit seizoen regelmatig speeltijd kreeg. Zo deed de negentienjarige onder meer ook mee tijdens het oefenduel om de Audi Cup tegen Real Madrid. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner