20.08.2019 14:00

Media vernietigend over falend trio van Feyenoord

De Nederlandse media zijn vernietigend over de start van Feyenoord-aanvaller Sam Larsson. De 26-jarige Zweed is van alle Eredivisie-spelers degene met de laagste beoordeling over de eerste drie speelrondes van het nieuwe seizoen.

In totaal ontvingen 214 spelers een cijfer en Larsson draagt dus de rode lantaarn. Het gemiddelde cijfer van de vleugelspits is een 4,58 en vooral over zijn optreden tegen FC Utrecht van afgelopen weekend waren Voetbal International (4,5), De Telegraaf (4,5) en het Algemeen Dagblad (4) niet te spreken. Met een 4,33 in dat duel was Larsson echter nog niet eens de slechtst beoordeelde Feyenoord-speler. 

Dat was namelijk Jan-Arie van der Heijden, die met een 4 als gemiddelde cijfer niet werd gespaard. In de Spelersranking van Voetbal.com* bezet Larsson dus de laatste plaats, met vlak daarboven Rasmus Karjalainen van Fortuna Sittard. Naast Larssono staan ook Van der Heijden en Eric Botteghin in de top vijf van spelers met de laagste beoordeling dit Eredivisie-seizoen. Er is dus nog flink wat werk aan de winkel voor Jaap Stam. 

De 5 spelers met de laagste beoordeling dit Eredivisie-seizoen:

 1. Larsson (Feyenoord) – 4,58
 2. Karjalainen (Fortuna Sittard) – 4,69
 3. Botteghin (Feyenoord) – 4,83
  Van der Heijden (Feyenoord) – 4,83
 4. Goppel (ADO Den Haag – 5,0
 5. Rossmann (Heracles Almelo) – 5,13

Pavlidis de nieuwe Sol of Isak? 
Kijken we naar de top van de Spelersranking zien we Willem II-aanvaller Evangelos Pavlidis met een 7,58 bovenaan staan. De Griek miste één duel, maar maakte in de overige twee wedstrijden wel vier doelpunten. Daarmee is hij voorlopig topscorer van de Eredivisie. Ajax-middenvelder Donny van de Beek, die samen met Myron Boadu van AZ Alkmaar de meeste assists gaf tot nu toe, staat op plaats twee van de lijst met een 7,06. Naast Van de Beek staan ook zijn ploeggenoten Dušan Tadić, Lisandro Martínez en Sergiño Dest in de top vijf van spelers met de hoogste beoordeling. 

De 5 spelers met de hoogste beoordeling dit Eredivisie-seizoen:

 1. Pavlidis (Willem II) – 7,58
 2. Van de Beek (Ajax) – 7,06
 3. Tadić (Ajax) – 6,94
  Pasveer (Vitesse) – 6,94
 4. Martínez (Ajax) – 6,83
  Laursen (FC Emmen) – 6,83
 5. Sergiño Dest – 6,80

* De cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner