21.08.2019 14:45

AZ treft keeper die de club Europese nachtmerrie bezorgde

AZ Alkmaar treft donderdagavond Royal Antwerp in de play-offs van de Europa League. De meest gevreesde man bij de Belgische formatie? Keeper Sinan Bolat. Hij bezorgde de Alkmaarders een kleine tien jaar geleden een behoorlijk pijnlijke exit in Europa.

In december 2009 was voor het laatste groepsduel al duidelijk dat AZ en Standard Luik niet in de Champions League zouden overleven. Tijdens het onderlinge duel stond het Europa League-ticket op het spel, AZ moest winnen in België. Dat leek de ploeg van Dick Advocaat ook lange tijd te gaan doen door een treffer van Jeremain Lens. Echter was het Standard Luik-doelman Bolat die bij een laatste vrije trap mee naar voren ging en de bal in blessuretijd achter AZ-keeper Sergio Romero kopte. Het is één van de grootste teleurstellingen van de Alkmaarders in Europees verband. 

De dertigjarige Bolat, die in de zomer van 2017 overkwam van FC Porto, is de eerste keuze bij Royal Antwerp. Dit seizoen stond hij al onder de lat tijdens de eerste drie competitieduels en tijdens het tweeluik van Standard Luik in de derde voorronde van de Europa League tegen Viktoria Plzeň. Over twee duels wisten de Belgen met 3-2 van de stugge Tsjechen te winnen. De return was nog razend spannend, daar Dieumerci Mbokani de dubbele ontmoeting pas in verlenging besliste. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner