24.08.2019 08:30

Deadline nadert: 5 spelers hopen nog op toptransfer

De transfermarkt sluit op 1 september middernacht, wat betekent dat de laatste week is ingegaan. De geruchten rond deze vijf spelers hielden de hele zomer aan, maar er moet nu toch echt haast worden gemaakt.

1. Neymar
Weinig soaps kenden zoveel hoofdstukken als die rondom de eventuele transfer van Neymar. De Braziliaan maakte er geen geheim van te willen verkassen en schitterde zelfs in afwezigheid bij de eerste training van Paris Saint-Germain. Zijn naam werd continu gelinkt aan FC Barcelona, terwijl ook Real Madrid nog is genoemd. De supporters van zijn huidige werkgever zijn Neymar na alle perikelen liever kwijt dan rijk en het ligt nog altijd in de lijn der verwachting dat hij vertrekt. Barça maakte al ruimte in het salarisbudget door Philipe Coutinho aan Bayern München te verhuren met optie tot koop. Ondanks verscheidene blessures leverde de buitenspeler liefst 34 doelpunten en 23 assists in de Ligue 1. Daar had Neymar maar 37 competitiewedstrijden voor nodig.

2. Christian Eriksen
De Deense spelmaker van Tottenham Hotspur sierde maar weinig voorpagina's, maar dat maakt zijn situatie niet minder interessant. Eriksen heeft een contract tot medio 2020, waardoor hij na dit seizoen transfervrij de deur uit mag lopen. Volgens de Engelse kranten is de hoofdrolspeler zelf niet geïnteresseerd in het verlengen van zijn contract bij Tottenham Hotspur. Voorzitter Daniel Levy speelt met vuur door een bod van naar verluidt 65 miljoen euro van Real Madrid naast zich neer te leggen. Juventus staat al in de startblokken om de zoveelste transfervrije speler te binden.

3. Mauri Icardi
Icardi is persona non grata bij Inter, maar staat nog tot medio 2021 onder contract in Milaan. Beide partijen voltrekken het liefst een transfer, maar de club wil hem niet voor een schijntje laten gaan. De geïnteresseerde clubs, zoals Juventus en Napoli, zouden ongeveer zestig miljoen euro voor de spits moeten neerleggen. Inter heeft met Romelu Lukaku al een vervanger aangetrokken.

4. Paul Pogba
Ajax wacht de ontwikkelingen tussen Pogba en Real Madrid in spanning af, aangezien Donny van de Beek het Plan B voor De Koninklijke zou zijn. Toch zijn de hardnekkigste geruchten wel gaan liggen, maar is het mogelijk stilte voor de storm. De voormalig duurste voetballer ooit heeft zelf wel oren naar een vertrek, maar Manchester United niet. Manager Ole Gunnar Solskjaer liet zelfs al aantekenen: 'Ik ken geen enkele twijfel, Pogba speelt komend seizoen voor Manchester United.'

5. Alexis Sánchez
De Chileense buitenspeler staat voor het abominabele bedrag 365.000 euro per week (negentien miljoen per jaar) op de loonlijst van Manchester United, maar betaalde voor dat bedrag bar weinig terug. Sinds zijn toptransfer van Arsenal naar Manchester leverde hij nog maar vijf doelpunten en negen assists, in twee en een half jaar tijd. Inter is de belangrijke kandidaat om Sánchez uit zijn lijden te verlossen, waarmee hij voormalig ploeggenoot Lukaku zou volgen naar Milaan. Manchester United kan geen vervanger halen, aangezien de markt in Engeland al is gesloten.

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner