24.08.2019 08:40

El Ghazi bezorgt Aston Villa eerste zege in 15 PL-duels

Aston Villa keerde dit seizoen terug in de Premier League en heeft na drie wedstrijden eindelijk zijn eerste overwinning te pakken van dit seizoen. De ploeg van trainer Dean Smith was op eigen veld de baas over het ambitieuze Everton FC: 2-0. 

Bij The Villans waren Wesley en Anwar El Ghazi de doelpuntenmakers. De voormalig speler van onder meer Ajax moest tot zijn ongenoegen wel vanaf de bank komen, nadat hij in de eerste twee duels nog wel een basisplaats had. Een klein kwartier voor het eindisignaal verving El Ghazi de man die hem aan de zijkant hield: Jota. In blessuretijd bepaalde de Nederlandse vleugelaanvaller na een machtige sprint de eindstand door met een bekeken schot de bal onder Everton FC-doelman Jordan Pickford te schuiven. 

Voor Aston Villa, dat in 2015/16 degradeerde naar The Championship en daar vervolgens drie seizoenen verbleef, was het een doorbreking van een lange serie zonder overwinning in de Premier League. Vier seizoenen geleden verloor de ploeg namelijk twaalf van de dertien laatste duels en tijdens de eerste twee wedstrijden van dit seizoen ging de ploeg eveneens tweemaal onderuit. Zodoende won Aston Villa weer eens, nadat het vijftien achtereenvolgende Premier League-wedstrijden zonder overwinning zat. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner