24.08.2019 11:39

Sancho pakt Bundesliga-record met belangrijke goal

Jadon Sancho is nog altijd pas negentien jaar, maar is al een cruciale schakel binnen de formatie van Borussia Dortmund. Vrijdagavond maakte hij tegen 1. FC Köln al zijn vijftiende doelpunt in de Bundesliga, waarmee hij een stokoud record uit de boeken schoot.

Borussia Dortmund had het zwaar op bezoek bij de promovendus en stond twintig minuten voor tijd nog op achterstand. Sancho maakte de belangrijke gelijkmaker door met zijn zwakkere linkerbeen binnen te schieten en vervolgens liepen de bezoekers uit naar een 1-3 zege. De Engelsman werd met zijn alweer vijftiende doelpunt de jongste speler ooit in de Bundesliga die dat aantal bereikte.

De recordboeken gaan terug naar 1967 om de voorganger van Sancho te vinden. Horst Köppel speelde bij VfB Stuttgart en was bij zijn vijftiende doelpunt 34 dagen ouder dan Sancho. De Duitser kende een stormachtige start van zijn carrière, maar viel vervolgens terug. Nooit meer maakte hij zoveel doelpunten als in zijn eerste twee seizoenen in Stuttgart.

Weggeplukt bij City
Sancho werd in 2017 opgepikt uit de jeugdopleiding van Manchester City en dat bleek een schot in de roos. Waar de vooruitzichten in Engeland matig waren, kon hij bij Borussia Dortmund al een paar maanden na zijn overstap debuteren in de Bundesliga. Met inmiddels al 59 wedstrijden op het hoogste niveau loopt de teller hard op.

Borussia Dortmund betaalde ruim zeven miljoen euro aan Manchester City voor de overname. Dat bedrag is inmiddels al tig keer over de kop gegaan en geïnteresseerde clubs hikken tegen een marktwaarde van honderd miljoen euro aan. Geen enkele tiener heeft een hogere marktwaarde.

Meest waardevolle tieners:

  1. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) - €100 miljoen
  2. Kai Havertz (Bayer Leverkusen) - €90 miljoen
  3. Vinícius Junior (Real Madrid) - €70 miljoen
  4. João Félix (Atlético Madrid) - €70 miljoen
  5. Christian Pulisic (Borussia Dortmund) - €60 miljoen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner