26.08.2019 12:00

Willem II met de beste Eredivisie-start in deze eeuw

Willem II is na vier speelrondes de trotse koploper in de Eredivisie. Bovendien kennen de Tilburgers de beste seizoenstart in de Eredivisie deze eeuw. Niet zozeer omdat het bovenaan de ranglijst staat, maar vanwege het puntenaantal. 

Dat Willem II de ranglijst aanvoert, komt mede doordat er een aantal Eredivisie-wedstrijden zijn verplaatst naar volgende maand. Zo hebben Ajax, AZ Alkmaar en PSV minder verliespunten dan de ploeg van Adrie Koster. Die drie clubs, die vanwege voorrondes van de Champions League en Europa League hun wedstrijden uitgesteld zagen worden, kunnen nog over Willem II heenwippen bij zeges op respectievelijk Fortuna Sittard, Feyenoord en FC Groningen. 

Geweldig start
Willem II behaalde negen punten uit de eerste vier wedstrijden. De ploeg won afgelopen weekend van FC Emmen, terwijl het daarvoor ook zegevierde tegen PEC Zwolle en Fortuna Sittard. Alleen van Vitesse werd er verloren. Deze eeuw haalden de Tricolores nog niet eerder minstens negen punten na vier Eredivisie-wedstrijden. De laatste keer dat de ploeg hierin slaagde, was in het seizoen 1999/00. Toen won Willem II van Sparta Rotterdam, sc Heerenveen en FC Den Bosch. Alleen tegen Fortuna Sittard werd gelijkgespeeld.

Ondanks de ongeslagen status in 1999 stond het na vier duels wel op een vierde plaats, omdat Ajax, PSV en Feyenoord zelfs nog iets beter presteerden. Ondanks de uitstekende start van Willem II eind vorige eeuw, zakte de ploeg nog wel verder terug. Hoewel het een seizoen daarvoor nog als tweede eindigde, besloot Willem II in 1999/00 het seizoen als de nummer negen van de Eredivisie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner