27.08.2019 08:00

Slechts 1 speler scoorde dit decennium vaker dan Linssen

Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen maakte afgelopen weekend de enige treffer van zijn club in het duel met Heracles Almelo (1-1). Namens die beide ploegen en zijn andere vorige werkgevers VVV-Venlo en FC Groningen scoorde hij in totaal 75 Eredivisie-goals.

Zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau in Nederland maakte hij in 2011 tijdens de 4-1 overwinning van VVV-Venlo op RKC Waalwijk. Al zijn doelpunten werden dus in het afgelopen decennium gemaakt en alleen Luuk de Jong vond vaker het net over die tijdsperiode. De inmiddels naar Sevilla FC vertrokken spits maakte namens PSV, FC Twente en De Graafschap liefst 133 treffers. Hakim Ziyech maakte net als Linssen 75 goals. De Marokkaan doet dat momenteel namens Ajax en voorheen voor FC Twente en sc Heerenveen.

De doelpuntenverdeling van Linssen in de Eredivisie:

  • Als Vitesse-speler: 29 treffers
  • Als Groningen-speler: 13 treffers
  • Als Heracles-speler: 21 treffers
  • Als VVV-Venlo-speler: 12 treffers

Transfer naar top drie?
Linssen heeft wel vaker opgemerkt dat hij nog een stap wil maken en ziet zichzelf nog wel belanden een club uit de top drie. Met Feyenoord werd hij al eens in verband gebracht, maar concreet werd de belangstelling nooit. Afgelopen weekend was de Vitesse-speler nog goudeerlijk over de aanvallers van Feyenoord. "Ik heb weleens naar een wedstrijd van Feyenoord gekeken waarvan ik dacht: daar zou ik misschien ook wel tussen passen. Natuurlijk heb ik die hoop nog steeds. Dat moet toch? Ik kan wel zeggen van niet, maar dan zou ik tegen iedereen liegen", liet Linssen afgelopen weekend weten voor de camera's van FOX Sports. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner