28.08.2019 23:12

Álvarez en Tadić schieten Ajax in jubileumduel naar CL

Het is Ajax gelukt zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. En dat tijdens het 400ste jubileumduel van de club in het Europees voetbal. De score werd geopend door Edson Álvarez en de wedstrijd werd in het slot gegooid door Dušan Tadić (2-0).

Al in de eerste helft kwam Ajax op een 1-0 voorsprong. Voor het eerst scoorde een Mexicaan in dienst van Ajax. Álvarez, die tevens zijn debuut in de basis maakte, kopte in de 43e minuut raak vanuit een vrije trap van Hakim Ziyech.

Na de onderbreking had Ajax wederom weinig te vrezen van de Cyprioten. In de eerste helft hadden ze al geen enkel balcontact in het zestienmetergebied van Ajax. In de tweede helft werd dat niet veel beter. Echter moest Ajax nog lang wachten op de verlossende tweede treffer. In de 80ste minuut gooide Dusan Tadić de wedstrijd in het slot na een prachtige assist van Klaas Jan Huntelaar.

Door de winst van Ajax en het bereiken van de groepsfase doet Ajax bijzonde goede zaken voor Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst. De Oostenrijkse ploeg LASK Linz verloor van Club Brugge en behaalde daardoor geen punten UEFA-ranking. Bovendien haalde Ajax de meeste punten in Europa vanaf het seizoen 2018/2019.