29.08.2019 22:15

Stengs maakt Europese feestavond compleet met late goal

Voor Feyenoord en PSV ging het gemakkelijk, maar AZ moest heel diep gaan tegen Royal Antwerp FC. Calving Stengs was opnieuw het Europese goudhaantje en schoot ook zijn ploeg naar de groepsfase van de Europa League.

Na een spektakelstuk in Enschede werd ook de return niet in de oorspronkelijk bestemde thuishaven gespeeld. In Brussel werd het een knotsgekke wedstrijd, waarin AZ tegen negen man in de slotminuut een verlenging forceerde. Stengs schoof de bal in de verre hoek en werd zo beslissend bij zes van de laatste negen Europese goals van de Alkmaarders.

In de extra tijd werd via Ferdy Druijf, Teun Koopmeiners en Albert Guðmundsson afstand genomen van de Belgen: 1-4. Zo ging AZ als laatste Nederlandse club van de succesvolle Europa League-avond naar de groepsfase. Eerder hadden Feyenoord en PSV niets te vrezen van respectievelijk Hapoel Be'er Sheva (0-3) en Apollon Limassol (0-4)

Supersub Mitroglou
Net als vorige week in Eindhoven mocht nieuweling Kostas Mitroglou ook in Cyprus minuten maken voor PSV. Hij kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen en had maar 148 seconden nodig om tot scoren te komen. De supersub maakte de 0-2 op aangeven van Donyell Malen, die ook al de assist verzorgde bij het openingsdoelpunt van Mohammed Ihattaren. Het slotakkoord was voor grote uitblinker Malen door zelf ook nog twee doelpunten te maken: 0-4.

Feyenoord op stoom in Europa
Feyenoord is het Europese seizoen uitstekend begonnen met de derde zege in vier duels. Net als vorige week in De Kuip werd het ook bij Hapoel Be'er Sheva 3-0 voor de Rotterdammers. Met het gelijke spel tegen FK AS Trenčín (1-1) van vorig jaar komt de reeks van ongeslagen wedstrijden op vijf stuks. Sinds december 2004 heeft Feyenoord al niet meer zo een sterke Europese ongeslagen serie neergezet.

In 2003 en 2004 reikte de reeks zonder nederlagen tot zes wedstrijden. FK Teplice, Odd Grenland (tweemaal), Heart of Midlothian, Ferencvárosi TC en FC Schalke 04 kwamen in de toenmalige UEFA Cup niet tot een zege tegen Feyenoord. In de groepsfase van de Europa League kan de ploeg van Jaap Stam die reeks evenaren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner