30.08.2019 14:30

Smeets houdt grootste creatievelingen achter zich

Sparta Rotterdam is indrukwekkend begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen als promovendus. Met acht punten uit vier wedstrijden staat de ploeg van Henk Fraser, nog ongeslagen, op een keurig gedeelde tweede plaats. Bryan Smeets is de man in vorm. De aanvallende middenvelder bereidde tot nu toe vier goals voor en creëerde al veertien kansen. 

Hiermee laat hij elke Eredivisie-speler achter zich. Opvallend, voor iemand die vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie bij TOP Oss in 37 wedstrijden niet verder kwam dan acht assists. Toegegeven moet worden dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ Alkmaar een wedstrijd minder hebben gespeeld. Desondanks liegen de cijfers er niet om. Hakim Ziyech en Steven Bergwijn moeten het met respectievelijk twaalf en tien gecreëerde kansen afleggen tegen de imponerende Smeets. Naast deze twee staat geen enkele Eredivisie-speler in de dubbele cijfers, als het om het creëren van kansen gaat. 

Tegen PEC Zwolle bewees Smeets zijn waarde voor de Spangenaren met twee assists. Hiermee zette hij de teller op vier totaal. Ook in dit opzicht spant de geboren Maastrichtenaar de kroon. Het enige wat voor de assistenkoning nog ontbreekt dit seizoen, is een goal. 

Meeste assists na vier wedstrijden:

  1. Bryan Smeets, 4 assists
  2. Myron Boadu*, 3 assists
  3. Donny van de Beek*, 3 assists
  4. Aaron Meijers, Abdou Harroui, Bryan Linssen, Calvin Stengs*, Cody Gakpo*, Dušan Tadić*, Gyrano Kerk, Halil Dervişoğlu, Javier Espinoza, Johnatan Opoku, Max Clark & Tim Matavž, 2 assists

* Speelden een wedstrijd minder door verschuiving speelschema

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner