31.08.2019 17:30

Vloek heerst op legendarische 7 bij Man United

Het rugnummer 7 was jarenlang voorbestemd voor de grootste sterren van Manchester United, maar sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo liep het telkens uit op een mislukking. Ook over de laatste drager - de inmiddels vertrokken Alexis Sánchez - heerste die vloek.

Sánchez vertrok op huurbasis naar Inter en daarmee kwam voorlopig een einde aan anderhalf jaar gestuntel bij Manchester United. De Chileen kwam in januari 2018 voor 34 miljoen euro van Arsenal, de helft van zijn toenmalige marktwaarde, maar kreeg ter compensatie een vorstelijk salaris van 365.000 euro per week (negentien miljoen per jaar). Als grote aankoop kreeg hij rugnummer zeven, maar dat betaalde Sánchez met maar drie competitiedoelpunten niet terug.

Ook de voorgangers van Sánchez konden de hoge verwachtingen niet waarmaken. Memphis Depay, Ángel Di María, Antonio Valencia en Michael Owen droegen het fameuze shirt van Manchester United sinds Cristiano Ronaldo in 2009 vertrok. Tot grootse prestaties kwam geen van allen. Gezamenlijk kwamen de verwachte supersterren tot enkel veertien doelpunten in de Premier League.

Spelers met nummer 7 sinds vertrek Ronaldo (2009):

  • Sánchez: 3 doelpunten
  • Memphis: 2 doelpunten
  • Di María: 3 doelpunten
  • Valencia: 1 doelpunt
  • Owen: 5 doelpunten

Die druk op het voor de fans heilige rugnummer komt door enkele voorgangers die furore maakten met rugnummer zeven. Ronaldo werd de laatste grootheid in het rijtje, dat met onder meer David Beckham, George Best, Eric Cantona en Bryan Robson flink wat status verwierf.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner