01.09.2019 12:48

Van La Parra van Championship naar Champions League

Rajiv van La Parra maakt vlak voor het sluiten van de markt nog een transfer. De Nederlander gaat van Huddersfield Town naar Rode Ster Belgrado, dat dit seizoen in de Champions Leagus speelt.

Vorig jaar degradeerde Van La Parra met Huddersfield Town, waardoor hij bij de start van de competitie in de Championship uitkwam. De eerste vier wedstrijden kwam hij in actie, maar daar blijft het bij. Rode Ster Belgrado legt de Nederlander voor één seizoen vast na het aftikken van bijna anderhalf miljoen euro.

De voormalig speler van sc Heerenveen verkaste in 2014 naar Engeland, waar hij naar behoren presteerde. Van La Parra speelde twee seizoenen in de Premier League, waar vooral het eerste (2017-2018) een groot succes was met drie doelpunten in 33 wedstrijden. Vorig seizoen, toen Huddersfield uiteindelijk degradeerde, kwam hij alleen in de eerste paar speelrondes in actie en ging Van La Parra in de winterstop op huurbasis naar Middlesbrough FC.

Van La Parra in vijf seizoenen Engeland:

  • 4 clubs
  • 114 wedstrijden Championship
  • 38 wedstrijden Premier League

Van La Parra verkast naar regerend Servisch kampioen Rode Ster Belgrado. De weg naar de Champions League was lang en liep via FK Sūduva, HJK Helsinki, FC Kopenhagen en BSC Young Boys. Het tweeluik met Kopenhagen werd memorabel door een bizarre strafschoppenreeks. In de Deense hoofdstad kwam de ene na de andere penaltynemer naar voren en werd het uiteindelijk liefst 7-6. Als beloning wachten confrontaties in groep B met Bayern München, Tottenham Hotspur en Olympiakos.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner