02.09.2019 09:58

Courtois krijgt recordaantal goals om de oren

Thibaut Courtois heeft onder de lat bij Real Madrid nog niet zijn grootse vorm te pakken die hij kende bij Chelsea en de Belgische nationale ploeg. De doelman hield al elf wedstrijden op rij zijn doel niet schoon.

Op bezoek bij Villarreal CF moest Courtois tweemaal de bal uit het net halen, door toedoen van Gerard en Moi Gómez. In zijn elf laatste duels pakte hij geen enkele clean sheet, nog nooit eerder was zijn reeks zonder tegendoelpunt zo lang. Courtois hield op 3 februari 2019 thuis tegen Deportivo Alavés (3-0) voor het laatst zijn doel schoon, sindsdien volgden liefst vijftien tegentreffers.

Ondanks de twee goals van Villarreal keerde Real Madrid nog wel met een punt terug naar de hoofdstad. Gareth Bale trok de stand tweemaal gelijk. De Welshman ging van held naar schlemiel, door vlak voor tijd een rode kaart te pakken. Deze eeuw gebeurde het eenmaal eerder dat een speler van De Koninklijke twee doelpunten maakte en van het veld werd gestuurd. Cristiano Ronaldo vertolkte in 2010 thuis tegen Málaga CF (2-0) een heldenrol door beide goals te maken, maar hij kreeg later wel een directe rode kaart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner