03.09.2019 12:14

Eredivisie-inkomsten drie keer hoger dan uitgaven

De transfermarkt is in bijna alle landen gesloten, wat betekent dat de balans kan worden opgemaakt. In Europa is deze transferperiode weer volop met geld gesmeten. De Premier League spant de kroon. De twintig clubs gaven bij elkaar deze transferperiode ruim anderhalf miljard euro uit. Ter vergelijking: Dat is nog ruim 300 miljoen euro minder dan vorig seizoen. 

Qua inkomsten gaat de Primera División aan kop. Meer dan een miljard euro kwam er binnen bij de Spaanse clubs. Zij stoot daarmee de Serie A van de troon, dat vorig jaar de meeste inkomsten op hun conto mocht schrijven. De Nederlandse Eredivisie heeft goede zaken gedaan. Bij de transfers van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kwam veel geld in één keer kijken, toch heeft de Eredivisie tezamen 111 miljoen euro uitgegeven en ruim 365 miljoen ontvangen. Ook de Primeira Liga doet het goed. Er is in Portugal bijna 250 miljoen euro meer binnengekomen dan dat er uit is gegeven.  

In Italië was de transfercarrousel het meest actief. Maar liefst 1368 spelers wisselden van club, exclusief huurtransfers. In de Eredivisie was het relatief rustig. Er werden 246 spelers gekocht, 242 spelers vertrokken definitief naar een andere club. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner