04.09.2019 14:00

Zeven OranjeLeeuwinnen genomineerd voor Wereldelftal

Na de succesvolle WK-campagne van Nederland, waarin de finale werd verloren van de Verenigde Staten, maken liefst zeven OranjeLeeuwinnen kans op een uitverkiezing in het Wereldelftal van de FIFA.

De eerste shortlist bestaat uit 55 voetbalsters, waarvan er zeven uit Nederland komen. Doelvrouw Sari van Veenendaal, die al werd verkozen tot beste keepster van het WK, Stefanie van der Gragt, Danielle van de Donk, Jackie Groenen, Sherida Spitse, Lieke Martens en Vivianne Miedema maken kans op de eervolle uitverkiezing. Naast de prestaties op het WK, kijkt de FIFA ook naar het spel bij hun clubs.

Het Wereldelftal werd drie keer eerder samengesteld door de FIFA en verscheidene Leeuwinnen zaten al eerder bij de shortlist, Miedema zelfs alle voorgaande jaren. Voor Van Veenendaal, Van der Gragt en Spitse is het de eerste keer dat ze kans maken op een plekje bij de beste elf. Martens is de enige Nederlander die het Wereldelftal daadwerkelijk wist te bereiken, vorig jaar stond zij linksbuiten.

Wereldkampioen Verenigde Staten vertegenwoordigd de meeste speelsters (veertien), gevolgd door Nederland en Engeland met beiden zeven.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner