04.09.2019 16:09

Enige genomineerde Duitser op de bank tegen Oranje

Na een individuele prijzenregen op het gala van de UEFA komt het Nederlands elftal samen ter voorbereiding op het duel met Duitsland. Voor de Duitsers was het een minder succesvol voetbaljaar.

Bij de UEFA maakten Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kans op individuele prijzen, waar Van Dijk er twee pakte en De Jong één. Alleen de Duitse doelman Marc-André ter Stegen werd genomineerd voor een individuele prijs, maar Allison Becker werd verkozen tot beste keeper van Europa.

Ook bij de verkiezing van de FIFA, The Best, maakt alleen Ter Stegen kans op de eervolle verkiezing. De doelman van FC Barcelona is samen met Alisson Becker en Edison tot de shortlist van drie keepers. Bij de veldspelers is Van Dijk ook in de race om tot de beste van de wereld verkozen te worden, dan moet hij opnieuw afrekenen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Nederland is flink vertegenwoordigd bij de FIFA en UEFA, terwijl Ter Stegen in zijn eentje Duitsland vertegenwoordigd. Toch zit uitgerekend hij op de bank bij Die Mannschaft. De voorkeur van bondscoach Joachim Löw blijft gaan naar Manuel Neuer. Ter Stegen kwam pas tot 22 interlands, meestal verkregen door afwezigheid van Neuer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner