07.09.2019 12:46

Gouden hand Koeman redt Oranje keer op keer

Na een dubbele wissel van bondscoach Ronald Koeman raakte Oranje vrijdagavond op stoom tegen Duitsland. De 1-0 achterstand werd met vier goals omgebogen naar een 4-2 zege. De bondscoach wisselt telkens zeer succesvol.

Davy Pröpper en Donyell Malen kwamen na een klein uur spelen het veld op in het Volksparkstadion in Hamburg. Toen had Serge Gnabry de Duitsers al een tijd op voorsprong gezet. Vervolgens ging het beter lopen en supersub Malen schoot het Nederlands elftal zelfs op voorsprong bij zijn interlanddebuut, als zevende scorende debutant deze eeuw.

Drie punten in de kwalificatie konden worden bijgeschreven nadat Koeman ingreep en zijn ploeg met gerichte wissels op weg hielp. Eerder kwam Oranje ook pas op stoom na wijzigingen van de bondscoach. Voor de eerste doorgevoerde wissel heeft Nederland een negatief doelsaldo, pas met de nieuwe spelers scoort Oranje er op los.

Gouden hand van Koeman:

  • Voor de eerste wissel: 9 voor, 12 tegen
  • Na de eerste wissel: 20 voor, 4 tegen

De herstelwerkzaamheden van de bondscoach zijn vaak succesvol, maar er kan ook worden gedacht aan een verkeerde opstelling of tactiek bij het begin van het duel. Het Nederlands elftal komt namelijk vaak op achterstand. In liefst elf van de zestien interlands werd het eerste doelpunt gemaakt door de tegenstander. In maar vier van de interlands wist Oranje het niet meer om te buigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner