07.09.2019 15:02

Gestopte Eto'o zette uniek treble-record neer

Samuel Eto'o kondigde zaterdag het einde van zijn spelersloopbaan aan. De voormalig aanvaller van onder meer FC Barcelona en Inter zette met die clubs een uniek record neer met het winnen van de treble.

De 38-jarige Kameroener kende bij FC Barcelona en Inter de grootste successen van zijn carrière, die ook nog langs onder meer Qatar SC, Atiker Konyaspor, Antalyaspor, Sampdoria, Everton FC, Chelsea FC en Anzhi Makhachkala voerde. Ook Ajax werd nog nadrukkelijk gelinkt aan Eto'o, maar de Amsterdamse clubs prijkt niet tussen de in totaal veertien werkgevers van de spits. Wel speelde Ajax op sociale media op leuke wijze in op het afscheid van Eto'o.

Eto'o kroonde zich tot viervoudig Champions League-winnaar. Tweemaal met FC Barcelona, eenmaal met Inter en met Real Madrid. Hij behoorde in het seizoen 1999/2000 tot de selectie van De Koninklijke die de beker won en had met drie invalbeurten ook nog een aandeel vanaf het veld. Toch zal hij op de successen in Europa in de jaren 2006, 2009 en 2010 met meer trots terugkijken.

Met zowel FC Barcelona als Inter wist Eto'o beslag te leggen op de treble: de competitie, nationale beker en Champions League. Eto'o is de enige speler in de geschiedenis die dat in opeenvolgende jaren wist te presteren. In 2009 won hij alles onder leiding van Pep Guardiola bij Barça, na zijn transfer naar Inter presteerde hij dat ook met José Mourinho.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner