08.09.2019 11:08

Oranje oppermachtig in UEFA-klassement

De spelers die meedoen aan de competities van de UEFA worden op basis van hun prestaties ingedeeld in een klassement. Nederlanders domineren met vier spelers in de top vijf.

Voor elke linie, van doelman tot voorhoede, zijn er bepaalde criteria opgesteld om punten te scoren. Zo is het voor de keeper en verdediger belangrijk om de nul te houden, moet een aanvaller beslissend zijn en de middenvelder met passes strooien. Dat doen de spelers van bondscoach Ronald Koeman naar behoren.

Frenkie de Jong behaalde van alle spelers de meeste punten in wedstrijden georganiseerd door de UEFA. Ook tegen Duitsland was de middenvelder van FC Barcelona weer ijzersterk, met een doelpunt, acht onderscheppingen en een passnauwkeurigheid van 92 procent.

Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Jasper Cillessen staan ook nog binnen de top vijf. Alleen Jordan Pickford is te gast op het Nederlandse feestje. De Engelse doelman is terug te vinden op de derde plaats. Virgil van Dijk scoort met een tiende plek ook nog hoog in het klassement.

Top vijf UEFA-klassement:

  1. Frenkie de Jong - 2200
  2. Memphis Depay - 2192
  3. Jordan Pickford - 2118
  4. Matthijs de Ligt - 1834
  5. Jasper Cillessen - 1671

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner