13.09.2019 10:00

De 5: Laatst scorende debutanten voor Oranje

Elke vrijdag om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de laatste vijf spelers die scoorden bij hun Oranje-debuut.

1: Donyell Malen
Zijn eerste interlanddoelpunt staat bij elke Nederlandse voetbalfanaat nog op het netvlies gebrand. In minuut 58 mocht hij, nota bene tegen onze oosterburen, voor het eerst zijn opwachting maken voor het grote Oranje. Met een 1-0 achterstand betrad Malen het veld, om 21 minuten later de 2-3 binnen te tikken. Een debuut waar de meesten alleen van kunnen dromen.

2: Ruben Schaken
Schaken was al dertig toen hij zijn debuut mocht maken voor het Nederlands elftal. Destijds speelde hij voor Feyenoord. Op 12 oktober 2012 mocht hij vanuit de basisopstelling debuteren tegen Andorra (3-0). Hij bekroonde zijn eerste interland gelijk met een doelpunt. In minuut 50 tekende hij voor het derde Oranje-doelpunt. Uiteindelijk kwam Schaken tot zeven interlands.

3: Georginio Wijnaldum
De middenvelder van Liverpool FC was twintig jaar toen hij op 2 september 2011 voor het eerst als A-international het veld betrad. Wijnaldum mocht in de slotfase van de overrompeling tegen San Marino (11-0) invallen. Meteen was hij trefzeker. Inmiddels heeft Wijnaldum 59 interlands op zijn naam en is hij een van de sterkhouders in het huidige Oranje.

4: Jeremain Lens
Lens, inmiddels actief bij Beşiktaş, maakte op 11 augustus 2010 zijn debuut voor het Nederlands Elftal. Op 22-jarige leeftijd mocht hij aan de aftrap verschijnen in de vriendschappelijke wedstrijd met Oekraïne (1-1). De rappe aanvaller was de enige doelpuntenmaker voor Nederland tijdens dit duel. Lens heeft momenteel 34 interlands voor Oranje gespeeld, waarin hij acht doelpunten maakte.

5. Klaas Jan Huntelaar
Goalgetter Huntelaar is de eerste - en enige - in dit rijtje die tijdens zijn debuut gelijk twee keer tot scoren wist te komen. In de vriendschappelijke interland in en tegen Ierland (0-4) op 16 augustus 2006 nam The Hunter de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening. Huntelaar was op dat moment 23 jaar. Wie weet wordt de 36-jarige spits in bloedvorm ooit nog opgeroepen voor een interland. Zo niet, dan blijft hij steken op 76 interlands en 42 goals.