12.09.2019 19:44

PSG krijgt snel weer beschikking over doelpuntenmachines

Het moment nadert dat Paris Saint-Germain-trainer Thomas Tuchel gebruik kan maken van al zijn steraanvallers. Dit seizoen kon hij nog niet tegelijkertijd een beroep doen op Edinson Cavani, Kylian Mbappé én Neymar.  

Om uiteenlopende redenen waren de drie spelers niet beschikbaar aan het begin van het seizoen. Neymar kampte sinds vorig seizoen al met een enkelblessure, terwijl ook Cavani (heup) en Mbappé (hamstring) klant waren bij de ziekenboeg. Inmiddels heeft trainer Tuchel goed nieuws te horen gekregen. Neymar heeft inmiddels al zijn succesvolle rentree beleefd bij het nationale elftal van Brazilië en ook Cavani en Mbappé zijn op de weg terug.

Samen zijn de drie spelers goed voor ruim tweehonderd doelpunten in de Ligue 1. 

  • Edinson Cavani - 136 goals in de Ligue 1
  • Kylian Mbappé - 63
  • Neymar - 34

Tel je alle doelpunten van de spelers bij elkaar op, wordt het nog begrijpelijker dat Tuchel blij is dat hij straks kan beschikken over al zijn sterspelers. Cavani, Neymar en zelfs de nog piepjonge Mbappé hebben allemaal de grens van honderd doelpunten voor club en vaderland bereikt. Cavani is op clubniveau de meest trefzekere speler, Neymar maakte in de interlands de meeste goals.

  • Edinson Cavani - 384 goals voor clubs (336) en vaderland (48)
  • Neymar - 287 goals voor clubs (226) en vaderland (61)
  • Kylian Mbappé - 102 goals voor clubs (89) en vaderland (13)

Toch zal de terugkeer van het trio ook problemen opleveren voor Tuchel. In de afgelopen transferperiode werd immers Mauro Icardi overgenomen van Internazionale, terwijl er - buiten tribuneklant Jesé om - geen enkele aanvaller vertrok. Dit betekent dat Tuchel straks uit de volgende spelers kan kiezen voor zijn aanvallende linie: Cavani, Neymar, Mbappé, Icardi, Ángel Di María, Julian Draxler en Eric Maxim Choupo-Moting.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner