16.09.2019 07:00

Spits van Lille komt in bloedvorm naar Amsterdam

Ajax moet komende dinsdag serieus rekening houden met Victor Osimhen. De spits van Lille OSC verkeert in bloedvorm en reist dan ook vol zelfvertrouwen af naar Amsterdam, waar de Champions League-wedstrijd tussen Lille en Ajax gespeeld wordt.

Osimhen liet vorig seizoen in het shirt van Sporting Charleroi al zien dat hij makkelijk scoort. In het reguliere seizoen maakte de Nigeriaan al twaalf doelpunten, in de play-offs die volgden was het zeven keer raak. Bij zijn nieuwe werkgever Lille, dat meer dan tien miljoen euro betaalde voor de spits, is Osimhen vrolijk doorgegaan met scoren. Op het moment van schrijven is de Afrikaanse spits met vijf doelpunten gedeeld topscorer van de Ligue 1. Moussa Dembélé, spits van Olympique Lyon, staat ook op vijf doelpunten in de Franse competitie. 

In zijn eerste vijf duels heeft Osimhen vijfmaal gescoord, vrijdagavond was het raak tegen Angers SCO. Zijn goal bleek uiteindelijk belangrijk, want Lille won de generale repetitie voor het duel met Ajax met 2-1.

Vier jaar geleden schreef Osimhen geschiedenis op het Wereldkampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar. Hij maakte in 2015 liefst tien goals voor Nigeria op het jeugdtoernooi, nooit eerder haalde een speler de dubbele cijfers. Uiteraard werd Osimhen met die cijfers topscorer, waarmee hij in de voetsporen van spelers als Cesc Fábregas, Carlos Vela en Nii Lamptey trad. Bekijk hier alle topscorers van het WK Onder-17. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner