14.09.2019 10:31

Het wordt een Bundesliga-weekend om van te smullen

Na de interlandbreak staat het clubvoetbal dit weekend weer op het programma. De Bundesliga pakt meteen groots uit. Zaterdag worden er twee krakers gespeeld in de bovenste regionen van de Duitse topcompetitie. 

RB Leipzig - Bayern München

De koploper tegen de nummer drie. RB Leipzig heeft als enige club in de Bundesliga nog de volle buit, met negen punten uit drie wedstrijden. Rekordmeister Bayern München heeft tot nu toe zeven punten behaald. Toch is deze kraker ook onlosmakelijk verbonden met de strijd tussen twee topspitsen: Timo Werner en Robert Lewandowski. De 23-jarige Duitser heeft vanaf het begin van het vorige seizoen 21 doelpunten gemaakt. Dat deed hij in 33 wedstrijden. Zijn acht jaar oudere collega-spits doet het net wat beter. Lewandowski heeft in dezelfde tijdsperiode 28 keer gescoord. Hij had daar 36 wedstrijden voor nodig. Gemiddeld scoort Werner 0,64 goals per wedstrijd, terwijl Lewandowski er 0,78 maakt. Van de drie keer dat Bayern München bij RB Leipzig op bezoek kwam, wist de Beierse ploeg maar een keer te winnen. In het seizoen 2016/17 werd het 4-5. Arjen Robben werd matchwinner, door in de blessuretijd de winnende goal te maken.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

Dit affiche staat in het teken van 's werelds grootste talenten. Jadon Sancho tegen Kai Havertz. Welk toptalent gaat deze wedstrijd naar zijn hand trekken? Jadon Sancho - negentien jaar oud - heeft 49 wedstrijden in de Bundesliga gespeeld. Daarin was hij 15 keer trefzeker en gaf hij 24 assists. Havertz is op zijn beurt al iets ervarener op het hoogste niveau in Duitsland. Hij heeft op twintigjarige leeftijd al 91 wedstrijden op zijn naam staan. De aanvallende middenvelder maakte 25 goals en was 19 keer aangever. Van de veertig eerdere Bundesliga-ontmoetingen in het Signal Iduna Park won Borussia Dortmund 21 keer. Tien keer werd er gelijk gespeeld en negen keer wonnen de bezoekers. In 2014/15 won Bayer Leverkusen voor het laatst in Dortmund (0-2). 

Weghorst

Wout Weghorst was vrijdagavond al actief met VfL Wolfsburg tegen Fortuna Düsseldorf. De uitwedstrijd eindigde voor de Nederlander in een 1-1 gelijkspel. Weghorst maakte het enige doelpunt voor zijn ploeg. Deze goal zette zijn totaal op veertien dit kalenderjaar. Daarnaast gaf hij in 2019 zes assists. Geen enkele Bundesliga-speler was dit jaar bij meer dan twintig goals direct betrokken. Samen met Robert Lewandowski - ook 20 - voert hij de lijst aan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner