16.09.2019 10:30

Slutskiy met ontzettend laag verliespercentage bij Vitesse

Leonid Slutskiy zat afgelopen weekend voor de veertigste keer op de bank als Vitesse-trainer tijdens een Eredivisie-wedstrijd. De oefenmeester zag zijn ploeg pijnlijk onderuit gaan op bezoek bij PSV: 5-0. 

Het betekende de tiende nederlaag onder leiding van de extravagante trainer uit Rusland. Verliezen in Eindhoven is op zichzelf niet raar, maar toch stapt Vitesse met Slutskiy als trainer zelden van het veld met een nederlaag. In slechts 25% van de Eredivisie-wedstrijden met de Rus weet Vitesse niet gelijk te spelen of te winnen. De nederlaag tegen PSV was de eerste, vorig seizoen verloren de Arnhemmers negen keer.

Met een verliespercentage van 25% moet Slutskiy slechts twee oud-trainers van Vitesse voor zich dulden die een nóg lager percentage in bezit hebben (en minstens tien wedstrijden trainer waren). Henk ten Cate bezit over een percentage van 21% , terwijl huidig Oranje-bondscoach Ronald Koeman het clubrecord in handen heeft. Begin deze eeuw kwam hij tot slechts twintig procent aan verliesduels in de Eredivisie. 

Trainers van Vitesse met laagste verliespercentage in de Eredivisie: 

  1. Ronald Koeman – 20%
  2. Henk te Cate – 21%
  3. Leonid Slutskiy – 25%

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner