17.09.2019 12:00

Barça's wonderkind kan Krkić en Messi uit boeken schieten

Vanuit Nederland zijn de meeste ogen bij FC Barcelona op Frenkie de Jong gericht, maar er is nog een andere speler die een hoofdrol opeist tijdens de afwezigheid van supervedette Lionel Messi: Ansu Fati.

De zestienjarige vleugelaanvaller uit Guinee-Bissau, die ook een Spaans paspoort heeft, werd namelijk de jongste debutant bij FC Barcelona sinds de Tweede Wereldoorlog en kreeg ook het record van jongste doelpuntenmaker ooit van de Catalanen op zijn naam. Dinsdagavond kan het wonderkind voor een nieuw record zorgen, als hij tegen Borussia Dortmund speeltijd krijgt van trainer Ernesto Valverde. 

Mocht Fati minuten maken, wordt hij de jongste speler van FC Barcelona in de Champions League. De rappe buitenspeler kan het record zetten op 16 jaar en 351 dagen. Het huidige record staat op naam van Bojan Krkić, die zijn eerste minuten in de Champions League maakte toen hij 17 jaar en 22 dagen oud was.

Ook Lionel Messi was niet zo jong toen debuteerde in het miljardenbal. Dat deed hij in 2004 tegen Shakhtar Donetsk toen FC Barcelona met 2-0 onderuit ging. De Argentijn was destijds 17 jaar en 174 dagen oud. Wel was Messi destijds de jongste speler met een basisplaats bij FC Barcelona in de Champions League, een record die Fati dus ook kan breken. 

Dat gebeurde tijdens de 3-0 overwinning op Olympique Lyon. Trainer Valverde wil geen valse beloftes doen. "Als Ansu speelt, is dat omdat we denken dat we hem nodig hebben. Niet om een record in handen te krijgen. Al staat het buiten kijf dat Fati een geweldige speler is, met wie we ons zeer gelukkig prijzen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner