21.09.2019 10:00

Liverpool FC op winning streak naar Stamford Brigde

Zondagmiddag trappen Chelsea FC en Liverpool FC af voor de kraker van de Premier League deze speelronde. Liverpool FC is bezig aan een geweldige reeks in de Engelse competitie, terwijl de Londenaren nog zoekende zijn. De ploeg van Jürgen Klopp heeft al veertien wedstrijden op rij omgezet in winst. De laatste keer dat The Reds niet de volle buit pakte, dateert alweer van 3 maart dit jaar.

Destijds werd er in het uitduel met stadsgenoot en aartsrivaal Everton FC gelijkgespeeld (0-0). In de veertien daaropvolgende Premier League-wedstrijden werd er naast veertien overwinningen, ook een ongekend doelgemiddelde neergezet. Liverpool FC scoorde maar liefst 40 keer en kreeg er slechts 11 tegen. Ook al liegen deze cijfers er niet om, toch kan de veelgeroemde verdediging nog stappen maken. De mannen van Virgil van Dijk hielden in deze periode maar vijf keer de nul. 

Drie van de vier langste zegereeksen vonden plaats in de afgelopen twee jaar. Het lijstje laat zien dat het Engelse voetbal de laatste jaren flink gedomineerd wordt door twee ploegen. 

Langste zegereeksen Premier League

  1. Manchester City, 18 wedstrijden (augustus - december 2017)
  2. Manchester City, 15 wedstrijden (februari - augustus 2019)
  3. Liverpool FC, 14 wedstrijden (maart 2019 - ?) 
  4. Arsenal FC, 14 wedstrijden (februari - augustus 2002)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner