21.09.2019 14:51

Opmerkelijk: de heersende vloek van Ziyech op PSV

Zondagmiddag staat de eerste topper van het Eredivisie-seizoen op het programma, wanneer PSV en Ajax elkaar treffen in Eindhoven. Voor Hakim Ziyech, dé spelbepaler van Ajax, een nieuwe kans om zijn vloek te doorbreken. Nog nooit scoorde hij of gaf hij een assist in zes ontmoetingen tegen de Eindhovenaren in dienst van Ajax. Noot: Ziyech was vorig jaar tegen PSV (3-1) betrokken bij de eigen goal van Daniel Schwaab, echter kwam de assist niet op zijn naam. 

Zeer opmerkelijk, aangezien de Marokkaans international tegen elke andere club waartegen hij minstens zes keer heeft gespeeld wel belangrijk is geweest. Zo was hij in al die zes wedstrijden telkens minimaal bij twee goals direct betrokken. De statistieken wijzen ook niet uit dat Ziyech het enkel tegen 'de kleintjes' kan. Tegen Feyenoord, AZ Alkmaar en Vitesse zijn de cijfers op het eerste oog prima. Tegen Feyenoord is hij belangrijk geweest met twee goals en twee assists. Daarnaast scoorde hij in zes optredens tegen AZ Alkmaar eenmaal en gaf hij één assist. Vitesse is een van de favoriete tegenstanders van de spelmaker. Hij scoorde tweemaal en leverde vijf assists tegen de Arnhemmers.

Kanttekening

Topwedstrijden zijn toch niet helemaal voor de 26-jarige Marokkaan weggelegd. Vorig seizoen was hij twee keer trefzeker tegen Feyenoord en gaf hij één assist tegen de Rotterdammers. Daarvoor waren zijn cijfers in de traditionele top drie-wedstrijden belabberd. Slechts één assist wist de geboren Drontenaar in tien wedstrijden tegen Feyenoord en PSV te produceren. Tegen PSV staat de teller vooralsnog op nul, maar met Ziyech in deze vorm kan daar zondag verandering in komen.

Statistieken Ziyech 2019/20

  • Eredivisie (5 wedstrijden), 4 goals en 2 assists
  • Champions League (1 wedstrijd), 1 assist
  • Champions League kwalificatie (4 wedstrijden), 1 goal en drie assists

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner