22.09.2019 09:41

Barça evenaart negatieve reeksen van Cruijff-tijdperk

FC Barcelona ging zaterdagavond al voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Op bezoek bij Granada CF werd met 2-0 verloren. Barça won maar twee van de eerste vijf competitiewedstrijden.

Het ging al snel mis voor de Catalanen, waar Frenkie de Jong negentig minuten op het veld stond. Na twee minuten kwam Granada op voorsprong. Lionel Messi maakte in de rust zijn rentree na blessureleed, maar ook hij kon zijn ploeg niet redden. Álvaro Vadillo maakte er van de stip zelfs 2-0 van, wat ook de eindstand was.

Met zeven punten uit vijf duels pakte de ploeg van de zeer bekritiseerde Valverde nog niet de helft van de punten. Dat betekent dat FC Barcelona de slechtste start van de competitie beleeft sinds het seizoen 1994/1995. Onder leiding van Johan Cruijff werd toen een gelijke score behaald. De Catalanen eindigden destijds op de vierde plaats in La Liga.

De ploeg van Cruijff, met Ronald Koeman steevast bij de eerste elf, won de eerste drie uitwedstrijden niet, net als het huidige FC Barcelona. De winstloze reeks van drie uitwedstrijden gebeurde in de 25 tussenliggende jaren nimmer.

Griezmann niet scherp
De Jong en Antoine Griezmann waren de grootste aankopen van Barça in de zomerse transferperiode. Beiden kwamen in alle duels in actie tot dusverre, maar de Fransman laat het nog veelvuldig afweten. Sinds zijn transfer van Atlético Madrid naar FC Barcelona speelde Griezmann vier wedstrijden buiten Camp Nou. In geen van die wedstrijden schoot hij ook maar één keer tussen de palen.

Promovendus koploper
Granada CF beleeft een sprookje in de Primera División. Vorig seizoen kwam de club nog uit op het tweede niveau, maar de promovendus is de grote verrassing van La Liga. Niet alleen werd de regerend kampioen verslagen, Granada is voor even zelfs koploper.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner