23.09.2019 07:45

Belangrijke eerste goal Ribéry zorgt voor prachtrecord

Franck Ribéry vertrok afgelopen zomer na twaalf seizoenen bij Bayern München. Van alle kanten werd aan hem getrokken, zelfs PSV werd even aan hem gelinkt, maar uiteindelijk koos hij voor het Italiaanse ACF Fiorentina.

De Franse vleugelaanvaller begon zondag aan zijn vierde wedstrijd in de Serie A. Tegen Atalanta maakte Ribéry, nadat Federico Chiesa eerder het openingsdoelpunt had gemaakt, de 0-2 tegen de Champions League-deelnemer. De treffer van de voormalig international was zijn eerste in het shirt van ACF Fiorentina. De routinier werd daarmee ook de oudste buitenlandse speler die zijn eerste doelpunt maakte in de Italiaanse competitie: 36 jaar en 168 dagen.

Atalanta stevende vervolgens af op een nederlaag, na de zeer pijnlijke zeperd eerder deze week tegen Dinamo Zagreb in de Champions League (4-0), maar kon een tweede verliespartij in de slotfase voorkomen. De ploeg van onder meer Hans Hateboer (bleef negentig minuten op de bank) en Marten de Roon (speelde de hele wedstrijd) scoorde in de slotfase nog twee treffers via Josip Iličič en Timothy Castagne.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner