23.09.2019 13:45

Alleen onvertoonde prestatie krijgt Anderlecht nog in POI

Het seizoen 2018/19 verliep dramatisch voor RSC Anderlecht, maar het huidige seizoen slaat alles. De ploeg van speler/trainer Vincent Kompany, dat afgelopen weekend met 2-1 de topper tegen Club Brugge verloor, staat na acht wedstrijden op een beschamende vijf punten.

Het landskampioenschap is daarom al lang en breed uit het hoofd gezet bij de Brusselse ploeg, maar mocht het nog in aanmerking willen komen om Europees voetbal te halen, moet het in Play-Offs I zien te belanden. Echter moet RSC Anderlecht, dat bezig aan de slechtste start sinds 1922, daarvoor een prestatie bereiken die nog nooit eerder is vertoond door een Belgische club op het hoogste niveau. 

Geen enkele club haalde ooit Play-offs I nadat het na acht wedstrijden op slechts vijf punten stond. Wat dat betreft zette KAA Gent ooit de beste prestatie neer. In het seizoen 2017/18 hadden The Buffalo's slechts zes punten na acht speelronden, maar toch kreeg de ploeg op tijd het tij gekeerd. Mocht RSC Anderlecht het niet voor elkaar boksen om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken, is dat de eerste keer in de clubgeschiedenis. 

Philipe Clement, trainer van Club Brugge, keek zijn ogen uit tijdens de krachtmeting met Paars-Wit. "Ik heb héél veel duels tussen Club Brugge en Anderlecht meegemaakt, maar dit heb ik nog niet gezien. Nooit heeft Club hen zo gedomineerd in twintig jaar tijd. Ons enige verbeterpunt is dat die bal veel meer tegen de netten moet. Van Crombrugge (keeper van RSC Anderlecht, red.) was sterk, maar het lag ook aan de afwerking", zei de oefenmeester in gesprek met Het Laatste Nieuws. Bij de bezoekers speelden de Nederlanders Derrick Luckassen en Philippe Sandler negentig minuten mee. Michel Vlap bleef de hele wedstrijd op de bank. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner