24.09.2019 08:00

Ronaldo stemde op De Ligt en De Jong bij FIFA-gala

Virgil van Dijk werd maandagavond tijdens het FIFA gala niet verkozen tot de Wereldvoetballer van het Jaar. Die eretitel ging naar Lionel Messi, terwijl Cristiano Ronaldo als derde eindigde in de verkiezing.

All bondscoaches en aanvoerders van de nationale elftallen en afgevaardigden van de media uit meerdere landen mochten hun stem uitbrengen. Ronaldo, als aanvoerder van het Portugese nationale elftal, had op twee verrassende koplopers gestemd. De supervedette van Juventus vond Matthijs de Ligt de beste en zette Frenkie de Jong op nummer twee. Opvallend was dat hij Lionel Messi niet in de top drie zette, terwijl de Argentijn zelf koos voor Sadio Mané, Ronaldo en De Jong. Virgil van Dijk stemde op Messi, Salah en Mané.

Stemmen van de drie genomineerden zelf: 

Lionel Messi

  1. Sadio Mané
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Frenkie de Jong

Virgil van Dijk

  1. Lionel Messi
  2. Mohamed Salah
  3. Sadio Mané

Cristiano Ronaldo

  1. Matthijs de Ligt
  2. Frenkie de Jong
  3. Kylian Mbappé

Net geen podium Ten Hag
Tijdens de verkiezingen werd ook de FIFA Trainer van het Jaar verkozen. Daarvoor was Ajax-oefenmeester Erik ten Hag genomineerd. Echter viel Ten Hag net buiten het podium. Jürgen Klopp, die met Liverpool FC de Champions League won, werd verkozen tot de beste trainer. Pep Guardiola en Mauricio Pochettino eindigden nipt voor Ten Hag als respectievelijk nummer twee en drie. 

Uniek: wereldelftal met 2 Ajacieden
Vorig seizoen excelleerden De Ligt en De Jong, met name in de Champions League, in het shirt van Ajax. De huidige spelers van respectievelijk Juventus en FC Barcelona werden mede daarom opgenomen in het FIFA Wereldelftal van het Jaar. De Ligt en De Jong zijn de eerste twee spelers van Ajax die ooit zijn opgenomen in de beste ploeg van het jaar. De twintigjarige centrale verdediger is bovendien de op één na jongste speler ooit die in het FIFA Wereldelftal is beland, op Kylian Mbappé na, die in 2018 negentien jaar was. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner