24.09.2019 15:00

Barça, Real én Atléti samen met slechtste start in 14 jaar

De Primera División is inmiddels vijf speelrondes onderweg en het is de volgers van het Spaanse voetbal niet ontgaan dat de topploegen ontzettend teleurstellen dit seizoen. Real Madrid staat tweede, maar FC Barcelona en Atlético Madrid staan een stuk lager.

De ploeg van Frenkie de Jong staat op een achtste plaats met slechts zeven punten en zoals we daar eerder over schreven is dat een evenaring van de zeer negatieve reeks uit het Johan Cruijff-tijdperk. Atlético Madrid verzamelde met tien punten er drie meer dan FC Barcelona, terwijl Real Madrid slechts elf van de vijftien mogelijke punten behaalde, waaronder de 0-1 zege bij Sevilla FC van afgelopen weekend. 

Deze puntenaantallen zorgen ervoor dat FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid gezamenlijk 28 punten hebben behaald. Dat hadden 45 punten kunnen zijn, waardoor de drie beste ploegen uit Spanje al zeventien punten hebben laten liggen. Daarmee zijn de drie clubs samen bezig aan de slechtste seizoensstart in veertien seizoenen. In 2005/06 hadden FC Real Madrid (9), Barcelona (8) en Atlético Madrid (4) slechts 21 punten verzameld. Het beste seizoen was 2013/14 toen de drie topclubs gezamenlijk 43 van de 45 mogelijke punten binnenhaalden.

Koploperschap
Momenteel profiteert Athletic Bilbao het meest van de malaise bij de drie topclubs. De ploeg uit de Spaanse autonome regio Baskenland gaat momenteel aan de leiding in de Primera División, al heeft het precies evenveel punten als Real Madrid. De laatste keer dat er een andere club dan FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid aan de leiding ging na vijf speelrondes was in 2014/15. Destijds voerde Valencia CF de ranglijst aan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner