25.09.2019 07:45

Drie Nederlanders maken kans op winnen Golden Boy

De Italiaanse sportkrant Tuttosport heeft de kandidatenlijst voor de Golden Boy-award van zestig spelers naar veertig spelers teruggeschroefd. PSV-aanvaller Donyell Malen is de enige Nederlander uit de Eredivisie die nog kans maakt.

Vanuit de Italiaanse Serie A zijn er nog twee Nederlanders op de lijst van veertig kanshebbers. Matthijs de Ligt, die vorig seizoen werd uitgeroepen tot Golden Boy en afgelopen zomer van Ajax naar Juventus verkaste, kan de eerste speler worden die tweemaal op rij de prijs wint. De andere Nederlandse kanshebber is AS Roma-aanvaller Justin Kluivert. Naast Malen is er nog één speler uit de Eredivisie genomineerd, de Colombiaanse aanvaller van Feyenoord Luis Sinisterra.

Voorwaarde om de prijs te winnen is dat de spelers jonger dan 22 jaar zijn. Daarnaast gaat het enkel om spelers die actief zijn in één van de hoogste divisies in Europa. Met Rafael van der Vaart (2003) en De Ligt (2018) kent Nederland twee winnaars. Ook onder meer Lionel Messi, Sergio Agüero en Paul Pogba wisten de prijs eens te winnen. Op 15 oktober wordt de lijst met kandidaten van veertig naar twintig teruggebracht. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner