27.09.2019 10:00

De 5: productiefste aanwinsten dit Eredivisie-seizoen

Elke vrijdag om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de nieuwelingen in de Eredivisie met de hoogste directe bijdrage aan doelpunten. 

1: Quincy Promes
Promes heeft natuurlijk een verleden in de Eredivisie, maar de aanvaller maakte na lange tijd zijn rentree op de Nederlandse velden. Ondanks een stroeve start, waarin hij geblesseerd was en later zag dat spelers als Donny van de Beek en David Neres de voorkeur kregen, is Promes nu helemaal los. De Oranje-international maakte al vijf treffers en gaf twee assists. Daarmee is hij de meest productieve nieuweling.

2: Bryan Smeets
Hij is dé spil dit seizoen bij Sparta Rotterdam. Vrijwel elke aanval gaat langs de middenvelder van de promovendus en mede daardoor was hij al vijfmaal aangever bij een Spartaans doelpunt. Bovendien kwam de routinier ook zelf eenmaal op het scorebord, waardoor Smeets bij zes goals was betrokken. 

3: Cyriel Dessers 
Heracles Almelo zag Dalmau naar FC Utrecht vertrekken en verloor daarmee een echte goaltjesdief. In de vorm van Cyriel Dessers haalde de ploeg echter een goede vervanger, want dit seizoen staat de Belgische spits al op vier treffers. Mogelijk herbeleeft Dessers de uitstekende periode die hij als speler van NAC Breda meemaakte. 

4: Mauro Júnior
Ook de door PSV aan Heracles Almelo verhuurde Mauro Júnior is dit seizoen bij vier Eredivisie-doelpunten betrokken. De jeugdinternational van Brazilië is de creatieveling op het middenveld bij de Almeloërs, al was hij zelf ook al driemaal het eindstation. Eenmaal gaf hij een assist. 

5: Reza Ghoochannejhad
Na een jaar afwezigheid in de Eredivisie is de aanvaller uit Iran weer terug in Nederland. In de zomer van 2018 verliet hij sc Heerenveen voor een avontuur bij APOEL Nicosia, al verhuurde de Cypriotische ploeg hem aan het Australische Sydney FC. In augustus keerde hij terug in de Eredivisie, ditmaal als speler van PEC Zwolle en direct in zijn eerste duel bewees hij zijn waarde, Ghoochannejhad maakte vier treffers tegen RKC Waalwijk

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner