29.09.2019 10:03

Man City kent doelpuntrijkste start van PL-historie

Manchester City scoort er dit seizoen op los. Met de 1-3 zege op Everton FC werd de totale productie al opgeschroefd naar 27 doelpunten in 7 duels. Nooit eerder was een ploeg trefzekerder van start gegaan.

Everton, dat op een teleurstellende vijftiende plaats staat, was ook niet opgewassen tegen de machine van Pep Guardiola. Kevin De Bruyne leverde al zijn achtste assist van het seizoen op het openingsdoelpunt van Gabriel Jesus. Alleen Cesc Fàbregas had in het seizoen 2009/2010 hetzelfde aantal achter zijn naam staan na evenveel wedstrijden. De Spaanse middenvelder van Arsenal FC eindigde destijds wel maar op veertien assists. De Bruyne zal in deze vorm jagen op recordhouder Thierry Henry, die twintig doelpunten voorbereidde in het seizoen 2002/2003.

Via Riyad Mahrez en Raheem Sterling werd in de tweede helft afstand genomen van Everton, dat tussendoor op gelijke hoogte kwam via Dominic Calvert-Lewin. Met 27 doelpunten is de productie van Manchester City ongeëvenaard in de historie van het Engelse voetbal. Met de drieklapper van zaterdag werd Wolverhampton Wanderers van de troon gestoten. The Wolves kwam in het seizoen 1955/1956 tot 26 treffers in evenveel wedstrijden.

David Silva wint aan de lopende band
Aanvoerder David Silva beleefde nog een persoonlijke mijlpaal. Voor de tweehonderdste keer liep hij als winnaar van het veld in de Premier League. De middenvelder had daar het minste aantal wedstrijden ooit voor nodig. John Terry is een record armer.

Minste wedstrijden tot 200 zeges:

  1. David Silva - 289
  2. John Terry - 305
  3. Petrc Čech - 310
  4. Ryan Giggs - 315
  5. Ashley Cole - 318

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner