29.09.2019 11:22

Effectieve speeltijd Aja-Gro veel meer dan PSV-Aja

Na afloop van Ajax-FC Groningen (2-0) ging het vooral over de rode kaart van Django Warmerdam voor tijdrekken. Bij een 0-0 tussenstand moest hij het veld verlaten van scheidsrechter Björn Kuipers, waarna de thuisploeg profiteerde.

Ajax had weliswaar een overwicht tegen de Groningers, maar scoren deed het lange tijd niet. De bezoekers haalden vervolgens alles uit de kast om de koploper uit het spel te halen, waar Kuipers rigoureus tegen optrad. Warmerdam kreeg een tweede gele kaart voor tijdrekken, wat na afloop onderwerp van gesprek werd.

Een video van Sergio Padt dook op waarin de doelman overduidelijk zelf zijn schoen uit trapte om tijd te kunnen rekken. Volgens de Ajacieden is een dergelijk moment typerend voor de speelwijze van de Groningers, maar uit de cijfers blijkt dat het niet zo erg gesteld was met de wijze waarop de ploeg van trainer Danny Buijs het spel stillegde. De bal rolde bij Ajax-Groningen liefst negen minuten langer dan een week eerder bij de topper PSV-Ajax.

Veel kansen voor Ajax
Trainer Erik ten Hag zag dat zijn ploeg een prima wedstrijd op de mat legde, maar aan scherpte in de afronding ontbrak het. Liefst tien van de elf spelers van Ajax schoten minimaal één keer op doel. André Onana was de enige Ajacied die het doel van Padt niet onder vuur nam.

Toch profiteerde Ajax pas toen het ruim een kwartier voor tijd met een man meer kwam te staan. Lisandro Martínez maakte zijn eerste doelpunt voor de Amsterdammers en Klaas Jan Huntelaar toonde zich andermaal als supersub door de tweede treffer voor zijn rekening te nemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner