29.09.2019 20:34

Slot kent beste start als trainer van AZ ooit

Arne Slot is net een paar weken bezig aan zijn eerste trainersklus op het hoogste niveau, maar hij toont direct zijn kwaliteiten. AZ versloeg zondag Heracles Almelo (2-0) en daarmee is hij de beste startende trainer van de club ooit.

Dankzij doelpunten van Teun Koopmeiners en Calving Stengs werd Heracles Almelo de eerste uitnederlaag van het seizoen toegedicht. Voor de Alkmaarders werd het puntentotaal opgeschroefd naar negentien uit acht duels. Slot is de eerste trainer die in zijn eerste acht wedstrijden bij AZ zoveel punten wist te behalen.

De vliegende start van Slot betekent hetzelfde voor de start van AZ aan de competitie. De ploeg is zelfs beter van start gegaan dan in het kampioenjaar onder Louis van Gaal. In 2008 pakten de Alkmaarders achttien punten, maar waren toen wel koploper. De achterstand op Ajax en PSV bedraagt nu één punt.

Strafschoppenkoning Koopmeiners
De aanvoerdersband om de arm van Koopmeiners is nieuw, maar dat hij een zekerheidje is vanaf de strafschopstip is dat niet. Sinds vorig seizoen neemt de 21-jarige middenvelder de strafschoppen en hij faalde nog nooit. Ook tegen Heracles was hij trefzeker vanaf elf meter, waarmee hij zijn ploeg op voorsprong schoot. Met acht doelpunten uit acht pogingen is hij nog altijd feilloos. Alleen Dušan Tadić scoorde vaker vanaf de stip sinds de start van vorig seizoen, de Serviër maakte er dertien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner