01.10.2019 12:00

Heerenveen met veruit de jongste ploeg in Europa

Het seizoen 2019/20 verloopt nogal wisselvallig voor sc Heerenveen. De Friezen haalden op vreemde bodem twee keer flink uit (0-4 bij Heracles en 0-3 bij VVV), maar wonnen voor de rest nog niet. Dat sc Heerenveen een uiterst jonge ploeg is, zal meespelen in de wisselvallige resultaten. 

Van alle clubs uit de vijftien beste competities uit Europa is sc Heerenveen namelijk de ploeg die de meeste speeltijd geeft aan de jongste spelers in competitieverband. De ploeg van trainer Johnny Jansen is gemiddeld 22,7 jaar oud. De jongste speler van sc Heerenveen is Arjen van der Heide. De zeventienjarige vleugelaanvaller deed dit seizoen al vijfmaal mee. Al waren dat allemaal invalbeurten en kwam hij nog niet verder dan 31 speelminuten

De Eredivisie-ploeg wordt gevolgd door Waasland Beveren. De Belgische club staat echter op gepaste afstand op plek twee, want is gemiddeld een half jaar jaar ouder: 23,2 jaar oud. Opvallend is dat er veel clubs uit de Eredivisie in de top tien staan. Naast sc Heerenveen werken ook Fortuna Sittard, Heracles Almelo, PSV en FC Twente met een bijzonder jonge ploeg. Van de topcompetities zijn OGC Nice en Lille OSC de clubs die de meeste speeltijd geven aan jonge spelers. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner