01.10.2019 15:15

Twee van de vijf snelste Bundesliga-spelers zijn NL'ers

Kingsley Coman flitste afgelopen weekend op bezoek bij SC Paderborn 07. Letterlijk, want de Franse vleugelaanvaller van Bayern München trok de snelst gemeten sprint van alle Bundesliga-spelers dit seizoen. 

De 23-jarige buitenspeler, die negentig minuten meedeed tegen de laagvlieger en Der Rekordmeister met 2-3 zag winnen, is zelfs de snelste speler sinds het seizoen 2013/14. Coman sprintte op een snelheid van 35,7 kilometer per uur. Sinds 2013/14 houdt statistiekenbureau Opta de gegevens bij van de Duitse competitie en nooit was er een speler sneller dan Coman. Het vorige record stond op naam van Pierre-Emerick Aubameyang. De snelheidsduivel uit Gabon haalde in zijn periode bij Borussia Dortmund eens een tempo van 35,4 kilometer per uur. 

Jarenlang werd het record niet verbroken, maar heel toevallig was dit seizoen naast Coman nog één speler sneller dan Aubameyang: Jeremiah St. Juste. De verdediger, tot afgelopen zomer nog speler van Feyenoord, van 1. FSV Mainz 05 trok eerder dit seizoen een sprint van liefst 35,6 kilometer per uur. Zodoende blijkt St. Juste dus een snellere sprintkanon dan Aubameyang. Wie even snel is als de huidige aanvaller van Arsenal FC is Sheraldo Becker. Ook de oud-speler van onder meer Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag trok dit seizoen een sprint waarop zijn topsnelheid 35,4 kilometer per uur bedroeg. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner