02.10.2019 11:30

Nieuw aanvalstrio van Real na 604 minuten op 1 treffer

Real Madrid haalde afgelopen zomer de aanvallers Eden Hazard, Luka Jović en Rodrygo voor meer dan tweehonderd miljoen euro, maar qua rendement met goals en assists beleeft De Koninklijke nog erg weinig plezier van het trio.

Hazard is een jaar na het vertrek van Cristiano Ronaldo als diens opvolger gehaald, maar zowel in de Champions League als in de Primera Divisón (totaal 357 minuten) was hij nog niet bepalend. Hazard moest een deel van zijn eerste maanden in Madrid aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure en overgewicht, was tot op heden nog niet trefzeker in het shirt van Real Madrid. Bovendien gaf hij nog geen enkele voorzet waar uit werd gescoord.

Luka Jović werd voor zestig miljoen overgenomen van Eintracht Frankfurt en stond al zevenmaal op het veld als Real Madrid-speler (totaal 218 minuten). Daarin scoorde de Servische aanvaller nog niet en gaf hij nog geen enkele assist. De Braziliaan Rodrygo speelde nog maar één wedstrijd, het Primera División-duel tegen CA Osasuna. Een minuut na zijn invalbeurt scoorde hij wel meteen de 2-0. Dat is de enige treffer waarbij één of meerdere nieuwelingen in de aanval waren betrokken. Een schamele opbrengst tot op heden.