29.10.2019 08:15

Deze 5 toptalenten kunnen net als Dest Oranje negeren

Sergiño Dest koos er maandag voor om niet namens Nederland maar de Verenigde Staten uit te komen. Zodoende grijpt Oranje naast een talentvolle speler. Bondscoach Ronald Koeman is ook in gesprek om Mohamed Ihattaren voor Oranje te laten kiezen, maar naast de PSV-middenvelder kunnen ook deze vijf in de toekomst voor een ander land uitkomen.  

1: Naci Ünüvar – Nederland / Turkije
Het duurt wellicht nog even voordat Naci Ünüvar (16) doorbreekt, maar binnen Ajax geldt hij als het grootste talent. Een maand geleden was hij nog dé grote man tijdens de opening van het Estadi Johan Cruyff. De aanvallende middenvelder uit Zaandam, die in mei zijn eerste contract bij de landskampioen tekende, speelde al in veel jeugdelftallen voor Nederland. Ook kan hij in de toekomst kiezen voor Turkije. 

2: Myron Boadu – Nederland / Ghana
De aanvallende aanwas qua Nederlands talent is de laatste jaren wat magertjes, maar met Donyell Malen en Myron Boadu lijkt de spitspositie voor de komende seizoenen goed te komen. Al moet Koeman opschieten, want Boadu kan ook voor Ghana kiezen. Zijn ouders zijn namelijk allebei afkomstig uit het Afrikaanse land, dat net als Nederland zeer nieuwsgierig is waar de potentie van de spits ligt. Afgelopen weekend was hij nog de grote man tegen PSV door tweemaal te scoren in de 0-4 zege van AZ. 

3: Xavi Simons – Nederland / Spanje
Net als Ünüvar moet de zestienjarige Xavi Simons nog een hele weg afleggen voordat hij echt doorbreekt in het topvoetbal. Jarenlang gold hij als het grootste talent van de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar sinds deze zomer verdedigt hij de clubkleuren van Paris Saint-Germain. Simons werd geboren in Amsterdam, maar woonde al dertien jaar in Spanje. De Spaanse bond informeerde daarom al eens zijn diensten. 

4: Naoufal Bannis – Nederland / Marokko 
Robin van Persie stopte afgelopen seizoen met voetbal, Nicolai Jørgensen was een tijdlang geblesseerd en Dylan Vente werd verhuurd aan RKC Waalwijk. Drie spitsen die momenteel om eigen redenen niet aan spelen toekomen bij Feyenoord. Het opende de deuren voor het talent Naoufal Bannis. De spits kreeg al meerdere kansen van Jaap Stam, want dit seizoen speelde hij al zes duels in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Omdat zijn ouders Marokkaans zijn, beschikt Bannis ook over die nationaliteit. 

5: Kik Pierie – Nederland / Verenigde Staten
Bijna zijn hele leven woont Kik Pierie al in Nederland, op de eerste drie maanden na. De verdediger van Ajax, die afgelopen zomer de overstap maakte van sc Heerenveen, zag het levenslicht in Boston, in de Verenigde Staten. De Amerikaanse mentaliteit en manier van leven hem "spreekt hem erg aan", al gaf hij onlangs nog aan dat hij zich een echte Nederlander voelt. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner