03.10.2019 22:51

Sterkste eerste helft in 24 jaar bezorgt PSV fijne zege

PSV heeft uitstekende zaken gedaan in de tweede groepswedstrijd in de Europa League. De ploeg van Mark van Bommel flitste in de eerste 45 minuten en legde daar de bodem voor de 1-4 zege in Noorwegen bij Rosenborg BK.

Al in het eerste bedrijf maakten de Eindhovenaren namelijk drie doelpunten. De laatste keer dat PSV voor rust drie doelpunten in een wedstrijd om de Champions League of Europa League maakte, was in oktober 1995. Op bezoek bij Leeds United won PSV met 3-5 en zag het René Eijkelkamp, Marciano Vink en Wim Jonk in de eerste 45 minuten op het scorebord verschijnen. Tegen Rosenborg scoorden Pablo Rosario, Donyell Malen en Birger Meling (eigen goal) voor rust.

Klik hier of de afbeelding hieronder om naar de gegevens van Leeds – PSV uit 1995 te gaan.

Superproductieve Malen
Na de onderbreking maakte Malen namens PSV ook de vierde treffer, zijn tweede van de wedstrijd. Het betekende alweer het veertiende doelpunt in zeventien wedstrijden voor de kersvers international van het Nederlands elftal. Daarnaast gaf hij ook nog eens vier assists, waardoor hij gemiddeld elke wedstrijd bij iets meer dan één doelpunt is betrokken. Dat zijn fantastische cijfers voor de jonge aanvaller.