06.10.2019 11:44

Belangrijke Van Aanholt ontpopt zich tot topscorer

Patrick van Aanholt had zaterdagmiddag een groot aandeel in de zege van Crystal Palace op West Ham United (2-1). De Nederlander maakte vanaf de stip het openingsdoelpunt van Sébastien Haller ongedaan, waarna zijn ploeg door pakte naar de overwinning.

Van Aanholt tekende zaterdag voor zijn tweede doelpunt van het seizoen en opnieuw was het de opmaat naar een nipte zege. Eerder scoorde hij al op Old Trafford tegen Manchester United in de negentigste minuut het winnende doelpunt (2-1). Hij trekt daarmee een lijn door die al direct werd ingezet sinds zijn komst naar Crystal Palace in januari 2017. Van Aanholt maakte de meeste goals van alle verdedigers in de Premier League sinds hij bij zijn huidige werkgever tekende.

Met twaalf doelpunten in nog geen drie jaar tijd deelt hij de eretitel met Marcos Alonso, die in dezelfde tijd net zo vaak scoorde voor Chelsea FC. De Spanjaard was vooral trefzeker in het seizoen 2017/2018, toen hij met zeven doelpunten van grote waarde was voor zijn ploeg. Van Aanholt maakte er in datzelfde seizoen vijf voor Crystal Palace.

Het persoonlijke doelpuntenrecord behaalde Van Aanholt bij Sunderland AFC. Met zes goals in één jaargang was hij van cruciaal belang bij het nipte lijfsbehoud van zijn club. De totale teller staat op 21 doelpunten in 170 wedstrijden in de Premier League.

Ziggo Sport ging onlangs langs bij Van Aanholt en maakte deze reportage:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner