07.10.2019 15:30

De Jong La Liga-spits met meeste kansen zonder goals

Het is nog niet het seizoen van Luuk de Jong. De aanvaller van het Nederlands elftal stapte afgelopen zomer over van PSV naar Sevilla FC. In Spaanse dienst valt de fysiek sterke spits vooral op vanwege zijn doelpuntendroogte. 

De Jong stond tijdens zeven van de acht wedstrijden in de Primera División in de basis en krijgt dus het volledige vertrouwen van trainer Lopetegui. Echter is de 29-jarige De Jong de aanvaller uit de Spaanse competitie die de meeste doelpogingen had zonder te scoren. In totaal nam hij achttien keer het vijandelijke doel onder vuur. Youssef En-Nesyri, aanvaller van Leganés, is de nummer twee van de lijst. De Marokkaan ondernam zeventien pogingen en scoorde eveneens nog niet. Alleen Óscar Rodríguez (CD Leganés) en Rubén Rochina (UD Levante) schoten vaker dan De Jong zonder te scoren, maar zij fungeren als middenvelder.

Aanvallers in La Liga met de meeste doelpogingen zonder goals:

  1. De Jong (Sevilla) – 18 schoten
  2. En-Nesyri (Leganés) – 17 schoten
  3. Calleri (Espanyol) – 16 schoten

Vooral afgelopen weekend viel het scorend vermogen van De Jong op. Met Sevilla was de Nederlander op bezoek in Camp Nou bij FC Barcelona. De Catalanen wonnen met 4-0, maar het had zomaar 0-3 bij rust kunnen staan. De Jong kreeg namelijk drie levensgrote kansen, maar tegen de ploeg van onder meer Frenkie de Jong had hij zijn vizier niet op scherp staan. Bovendien bleek Marc-André Ter Stegen andermaal een grote sta in de weg. Door het gebrek aan goals van onder meer De Jong heeft Sevilla ook geen echte topscorer in huis. In de competitie maakten Franco Vázquez, Nolito, Joan Jordán en Lucas Ocampos allemaal twee treffers. Met dat magere aantal zijn zij clubtopscorer. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner