09.10.2019 07:45

Aanvalsmachine Salzburg draait alweer op volle toeren

Al jaren produceert RB Salzburg enorm grote talenten, vaak gepaard met uitstekend voetbal. Dit seizoen is het niet anders. De supertalenten zijn momenteel Jérôme Onguéné, Dominik Szoboszlai en Erling Håland.

En het voetbal? Dat is wederom waanzinnig. Van de vijftien beste competities uit Europa is de Oostenrijkse ploeg namelijk namelijk het meest veelscorende team. In 10 Bundesliga-wedstrijden maakte RB Salzburg namelijk 46 treffers, een gemiddelde van 4,6 doelpunten per competitie. Een ongekend moyenne voor de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga. Afgelopen weekend won de ploeg met bovengemiddelde cijfers, RB Salzburg zegevierde namelijk met 6-0 van SCR Altach.

Met de 46 goals houdt de club van het energiedrankje Shakhtar Donetsk achter zich. De Oekraïnse ploeg maakte in tien competitiewedstrijden dertig goals. Daarmee staat het nog nipt voor Ajax, dat in de vijftien grootste competities op plek 3 staat met 29 treffers. Wel speelde de ploeg één duel minder dan Shakhtar Donetsk en RB Salzburg.

Clubs uit top 15 van Europese competities met de meeste goals:

  1. RB Salzburg – 46 goals (10 duels)
  2. Shakhtar – 30 goals (10 duels)
  3. Ajax – 29 goals (9 duels)
  4. Manchester City – 27 goals (9 duels)
  5. Wolfsberger AC – 27 goals (10 duels)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner