10.10.2019 11:00

De Ligt wordt jongste international met 20 Oranje-caps

Matthijs de Ligt staat momenteel op negentien gespeelde wedstrijden namens het Nederlands elftal. Mocht hij donderdagavond tegen Noord-Ierland speeltijd krijgen, die kans is zeer aannemelijk, bereikt hij de mijlpaal van twintig interlands.

De centrale verdediger van Juventus, die afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax, is dan de jongste speler die twintig wedstrijden in het Oranje-shirt op zijn naam heeft geschreven. Afgelopen augustus werd hij pas twintig jaar. Kijken we naar de recordinternationals van het Nederlands elftal, dan ligt de mandekker op schema om op termijn de eerste plaats van Wesley Sneijder als recordinternational over te nemen.

De creatieve middenvelder, die in september 2018 tegen Peru zijn laatste interland speelde, eindigde op 134 wedstrijden namens Oranje. Sneijder was 21 jaar en 4 maanden oud toen hij de mijlpaal van 20 interlands bereikte. Mocht De Ligt in het kwalificatieduel met de Noord-Ieren onverhoopt toch niet in actie komen, heeft de Golden Boy-winnaar van 2018 dus nog ruim een jaar om zijn twintigste interland te spelen. 

Wanneer speelden de 5 recordinternationals hun 20e interland? 

  1. Wesley Sneijder – 21 jaar, 4 maanden
  2. Edwin van der Sar – 26 jaar, 10 maanden
  3. Frank de Boer – 23 jaar, 8 maanden
  4. Rafael van der Vaart – 21 jaar, 4 maanden
  5. Giovanni van Bronckhorst – 25 jaar, 6 maanden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner